[Recreator Required] verifyElementPresent doesn't recheck updated source when run in a loop

Code is below

It’s a while loop that refreshes a test page and verifies that an element exists on the page.
On the first loop it checks the correct source, but it doesn’t seem to check the updated source on subsequent loops. seems like it’s caching the original source load somehow.

To test: I run the script pointing at a test page without the element present.
While it’s running I update the test page so the element now does exist
RESULT: the script continues to loop but doesn’t verify the element does now exist.

What am I missing?!
Thanks in advance

{
“Name”: “test”,
“CreationDate”: “2019-8-2”,
“Commands”: [
{
“Command”: “comment”,
“Target”: “store // fast”,
“Value”: “!replayspeed”
},
{
“Command”: “store”,
“Target”: “http://localhost:8080/Sites/testpage.html”,
“Value”: “URL”
},
{
“Command”: “store”,
“Target”: “0”,
“Value”: “found”
},
{
“Command”: “while_v2”,
“Target”: “{found}==0", "Value": "" }, { "Command": "open", "Target": "{URL}”,
“Value”: “”
},
{
“Command”: “verifyElementPresent”,
“Target”: “id=testElement”,
“Value”: “”
},
{
“Command”: “if_v2”,
“Target”: “${!statusOK}”,
“Value”: “”
},
{
“Command”: “store”,
“Target”: “1”,
“Value”: “found”
},
{
“Command”: “else”,
“Target”: “”,
“Value”: “”
},
{
“Command”: “echo”,
“Target”: “not found!”,
“Value”: “red”
},
{
“Command”: “end”,
“Target”: “”,
“Value”: “”
},
{
“Command”: “end”,
“Target”: “”,
“Value”: “”
},
{
“Command”: “echo”,
“Target”: “found!”,
“Value”: “green”
}
]
}

Once you add REFRESH to the macro it should work.

I vave an open which would do the same as refresh… Doesn’t work.

Turns out after the first loop !statusOK gets set as false and needs to be reset at the start of each loop.

Can you please provide a test macro on a public website? This way we can test it here.